Når du skal vælge gardiner, handler det ikke udelukkende om at vælge en model, som passer til dit vindue. Der er mange forskellige gardintyper, men du kan også vælge mellem mange forskellige farver. Hvis du er i tvivl om, hvilken farve gardiner du skal vælge til din bolig, følger her en række gode råd.

Vælg gardiner, der matcher vinduet

Det første, du skal gøre, når du skal vælge gardiner, er at gå efter en type, som matcher vinduets form. Det betyder eksempelvis, at det er en god idé at vælge persienner eller foldegardiner til en mindre rude, mens store lamelgardiner eller et almindeligt stofgardin passer perfekt til større ruder.

Herudover skal du tage udgangspunkt i vinduets farve, når du skal vælge farven på dit gardin. Hvis vinduerne gerne må stå ud og have en central plads i boligen, så kan du vælge gardiner i en kontrastfuld farve, så der er fokus på vinduerne i boligen. Det er dog ikke altid den bedste løsning.

Tag udgangspunkt i hjemmets farver

Når du skal vælge farven på dine gardiner, er det altid en god idé at tage udgangspunkt i de farver, som er i dit hjem i forvejen. Det kan eksempelvis betyde, at du skal vælge gardiner, der matcher de øvrige farver. Kører du med nedtonede og jordnære farver i hjemmet, så skal du altså ikke vælge gardiner i en pangfarve.

Det vil tiltrække for meget opmærksomhed, og det vil ikke bidrage til helhedsindtrykket i hjemmet. Hvis du derimod har et hjem, som er fyldt med farver, så kan du bevæge dig ud i nogle lidt mere strålende farver, som stikker en smule ud. Du kan altid få hjælp til at vælge de rigtige gardiner hos et professionelt firma som Gardinmageren.dk.

Vælg gardinets farve efter stemningen

Medmindre du vælger et mørklægningsgardin, så kan du ikke undgå, at gardinerne skaber en stemning i rummet, som afhænger af dets farve – i hvert fald hvis du trækker dem for, når det er lyst udenfor. Derfor kan det være en god idé at vælge gardiner i en farve, som skaber den helt rigtige stemning i hjemmet.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!