Du kan ændre udtrykket i din bolig markant, hvis du udskifter gardinerne. Men hvorfor stoppe her? Når du alligevel er i gang med at give din bolig et visuelt løft, så kan du lige så godt overveje andre renoveringsprojekter også. Her følger en række gode råd til, hvordan du med et par simple greb kan forvandle udtrykket i dit hjem

Start med de små ændringer

Det er en god idé at overveje andre renoveringsprojekter, når alligevel skal udskifte de gamle gardiner, da det kan give et sammenhængende og opdateret look til din bolig. For eksempel kan du overveje at male væggene, skifte tæpper eller købe nogle nye møbler, hvis du ønsker at ændre det visuelle udtryk i et rum.

Det er også vigtigt at overveje, hvordan de nye gardiner vil se ud sammen med eksisterende møbler og dekorationer. Hvis de ikke matcher, så opnår du ikke et harmonisk udtryk i hjemmet, og derfor kan det være en god anledning til at gå indretningen efter i sømmene, så du får skabt et fornuftigt helhedsindtryk.

Du kan også foretage en mere markant renovering

Hvis du opdager, at det er hele hjemmet, der efterhånden ikke længere ser ud, som du geren vil have det, så kan du også igangsætte en mere gennemgribende renovering af din bolig. Her får du mulighed for at ændre markant på hele boligens udtryk, men det kræver naturligvis noget mere. Det gælder især, hvis du skal involvere håndværkere i projektet.

Du kan dog alligevel overveje, om det er på tide, hvis dit hjem ikke længere indkapsler tidsånden, eller hvis det bare ikke er, som du gerne vil have det. Du kan eksempelvis investere i en ny snedkertrappe, hvis den gamle ikke længere matcher det udtryk, du gerne vil have. Der er dog også mange andre projekter, du kan give dig i kast med.

Nymalede vægge kan gøre underværker

Vil du gerne give dit hjem en visuel make-over, så er der mange måder, du kan gøre det på. Du kan vælge nye gardiner, men du kan også gøre mere, uden at det nødvendigvis skal koste en bondegård. Det er eksempelvis oplagt at overveje, om ikke væggene skal have en ny farve, hvis du vil ændre den visuelle stil.

En klat maling kan i virkeligheden gøre underværker, og du kan gøre det på mange forskellige måder. Hvis du er typen, der har et helt hvidt hjem i din bolig, så er der naturligvis mulighed for bare at friske den hvide farve op. Du kan dog også vælge en mere markant farve, som stikker lidt ud, hvis du vil give hjemmet et friskt pust.